Before

This new residence, located on Philadelphia’s Main Line, was inspired by the quintessential character of the Cotswold area of England. It contains the massing and details of a traditional Cotswold residence, while reflecting the interpretation of prominent early-twentieth Philadelphia architects such as Mellor, Meigs and Howe. A park-like setting has been created as it is positioned in the center of an 8-acre property with mature trees and an open lawn. The house was constructed with local mica schist stone with hand-tooled Indiana limestone detailing. It features an entrance porch with a carved limestone portal, a gabled parapet, and decorative limestone finial. Other details include a French stone fountain within an intricately carved three-bay limestone loggia and a timber-framed porch facing the south lawn. The wood windows were fabricated with lead cames, and the doors and windows are trimmed with carved limestone. The roof is clad with English-style terra cotta tiles and the chimneys continue the balanced juxtaposition of schist and limestone. The interior has abundant light throughout, with stunning views of the landscape, and custom designed millwork and plasterwork elements inspired by English precedent. The hardwood floors were fabricated from large white and red oak trees from the property, and the natural finish millwork was executed in quarter-sawn white oak and butternut. A custom mural, with whimsical scenes of Fairmount Park in Philadelphia, has been hand-painted in the dining room.